Bombu vo Frankfurte nad Mohanom sa pokúsia zneškodniť na druhý pokus

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 19:33 • 2 min
Bombu vo Frankfurte nad Mohanom sa pokúsia zneškodniť na druhý pokus

FRANKFURT NAD MOHANOM - Najmenej 1400 obyvateľov nemeckého mesta Frankfurt nad Mohanom musí v stredu večer, po druhý raz v priebehu 24 hodín, opustiť bydliská vo štvrti Seckbach v súvislosti so zneškodnením najmenej jednej bomby z bojov druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Pyrotechnikom sa totiž v utorok večer na prvý pokus nepodarilo zneškodniť bombu o hmotnosti 50 kg, ktorú našli pri stavebných prácach v hĺbke asi 2,5 metra. Druhý pokus expertov by sa mal začať v stredu okolo 23.00 h.

 

To by už tzv. uzavretá zóna v okruhu 400 metrov od miesta utorkového nálezu mala byť prázdna. Občania totiž majú byty opustiť do 21.00 h, v tomto čase prestanú premávať aj niektoré linky MHD. Potom ešte zodpovední prehľadajú celú oblasť, či sa v nej niekto "nezabudol".

 

Informácie priniesli tlačová agentúra DPA a Hesenský rozhlas (HR). Hasiči podľa nich nevylučujú, že by v nasledujúcich dňoch mohlo dôjsť v lokalite aj k ďalšej evakuácii, a to v prípade, že by sa podozrenie, že sa pod bombou nachádza ďalšia, potvrdilo. O ďalšom postupe v takomto prípade by totiž rozhodli až konzultácie s pyrotechnikmi.

 

Iba nedávno, v nedeľu 8. apríla, zažilo najväčšiu evakuáciu vo svojej povojnovej histórii východovestfálske mesto Paderborn, kde z podobných dôvodov muselo príbytky dočasne opustiť viac ako 26.000 tamojších občanov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies