Bombový útok v mešite zabil guvernéra provincie Lógar

NETKY.SK • 15 Október 2013, 08:34 • 2 min
Bombový útok v mešite zabil guvernéra provincie Lógar

KÁBUL - Bomba umiestnená vo vnútri mešity na východe Afganistanu dnes ráno zabila guvernéra provincie Lógar. Informovali o tom afganskí predstavitelia, na ktorých sa odvolávala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Explózia nastala vo chvíľach, keď guvernér Arsalláh Džamál prednášal príhovor pri príležitosti moslimského sviatku obetovania íd al-adhá.

Guvernérov hovorca uviedol, že k bombovému atentátu došlo v hlavnej mešite v provinčnom hlavnom meste Puli Alam. Výbuch zranil aj ďalších 15 ľudí, päť z nich sa nachádza v kritickom stave, informoval zástupca provinčného policajného šéfa. K zodpovednosti za atentát sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale proti afganských predstaviteľom, armáde a vojakom NATO sa pri útokoch zameriava hnutie Taliban. Snaží sa tak opäť prevziať kontrolu nad afganským územím v období, keď klesá počet zahraničných vojakov v krajine a blíži sa ich úplné stiahnutie do konca roka 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies