Bombový útok na políciu neprežilo 14 ľudí

NETKY.SK • 24 December 2013, 09:53 • 2 min
 Bombový útok na políciu neprežilo 14 ľudí

EGYPT - Policajnou centrálou v meste Mansúra na severe Egypta otriasol v utorok nadránom výbuch, ktorý podľa zdravotníkov usmrtil najmenej 14 ľudí a viac ako 100 ďalších zranil.

slovakia

left justify in out

Neznámi útočníci pred budovou odpálili auto naložené výbušninou, čo malo za následok jej čiastočné zrútenie. Guvernér provincie Dakahlijja, ktorej správnym centrom je Mansúra, pre štátne médiá uviedol, že väčšinu obetí tvoria policajti. Zdroje z bezpečnostného sektora tiež informovali o zranení provinčného policajného šéfa a usmrtení jeho dvoch pobočníkov. Ide pritom o jeden z najkrvavejších útokov na území Egypta od júlového zosadenia tamojšieho prezidenta Muhammada Mursího armádou. Tlakovú vlnu po výbuchu bolo údajne cítiť až do vzdialenosti 20 kilometrov.

Egyptský prechodný premiér Házim al-Bibláví útok označil za pokus o zvrátenie prechodu krajiny k demokracii, pričom narážal na blížiace sa referendum o novej ústave. Mursího hnutie Moslimské bratstvo pritom označil za teroristickú organizáciu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies