Bombový poplach na klinike v Prahe-Žižkove: Zasahovala polícia

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 08:41 • 2 min
Bombový poplach na klinike v Prahe-Žižkove: Zasahovala polícia

PRAHA - Bombový poplach v centre Klinika v pražskej štvrti Žižkov, ktorý dnes vyvolal výhražný e-mail neznámeho odosielateľa, bol planý.

slovakia

left justify in out

Polícia ukončila prehliadku objektu, ako aj jeho okolia s negatívnym výsledkom. Nástražno-výbušný systém, ani nič iného podozrivého tu nenašla. Následne zabránila návratu aktivistov do budovy a odovzdala objekt predstaviteľom Úradu pre zastupovanie štátu vo veciach Informovali o tom české elektronické médiá.

 

Aktivisti označili postup polície na jednej zo sociálnych sietí za "svojvoľný zásah do prebiehajúceho súdneho sporu". Hovorca pražskej polície Tomáš Hulan však pre internetový server iDNES.cz uviedol, že konali tak na základe dokumentu Obvodného súdu pre Prahu 3, ktorý stanovuje, kto je aktuálne majiteľom budovy, čo polícia musí rešpektovať.


Neznámy odosielateľ zaslal dnes popoludní do redakcií niektorých médií e-mail, v ktorom oznámil umiestnenie viacerých nástražných výbušných systémov v objekte spomínaného centra a jeho okolí. Všetky sa mali podľa anonyma aktivovať o 20.00 h.


Osoby nachádzajúce sa v budove ju dobrovoľne opustili, takže evakuácia nebola potrebná.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies