Bombové útoky si vyžiadali najmenej sedem mŕtvych a desiatky zranených

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 15:30 • 2 min
Bombové útoky si vyžiadali najmenej sedem mŕtvych a desiatky zranených

BAGDAD - Najmenej sedem ľudí zahynulo a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri nových bombových útokoch, ku ktorým došlo v Iraku. Dnes o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

V meste Tarmíja asi 50 kilometrov severne od metropoly Bagdad prišli o život traja vojaci. Samovražedný atentátnik tam odpálil nálož na kontrolnom stanovišti a militanti následne spustili paľbu na vojakov. 

V ďalšom meste Túz Churmátu na severe krajiny simultánne explodovali dve zaparkované autá, pričom zabili troch civilistov a zranili takmer 40 ďalších ľudí.
Tretím dejiskom bombového útoku sa stalo mesto Kirkúk, ležiace 290 kilometrov severne od Bagdadu. Na miestnom trhu s ovcami vybuchli tri nálože uložené blízko seba, pričom zabili najmenej jednu osobu a zranili približne 25 ďalších ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies