Bombardovanie Aleppa v Sýrii neprežilo 14 členov jednej rodiny

NETKY.SK • 17 Október 2016, 18:18 • 2 min
Bombardovanie Aleppa v Sýrii neprežilo 14 členov jednej rodiny

BEJRÚT - Štrnásť členov jednej rodiny zahynulo dnes pri leteckom útoku na povstalcami obsadenú východnú časť sýrskeho mesta Aleppa. Podľa stanice BBC o tom informovali pracovníci humanitárnej organizácie Sýrska civilná ochrana, známej tiež ako Biele prilby.

slovakia

left justify in out

Uviedli, že medzi mŕtvymi bolo osem detí a dve ženy. Členovia rodiny podľa Bielych prílb zomreli po útoku ruskej stíhačky v mestskej časti Mardža.


Jeden z obyvateľov Aleppa povedal pre BBC, že mesto bolo za posledných 24 hodín terčom intenzívneho bombardovania, pričom boli použité bomby prenikajúce pred výbuchom hlboko do zeme.


Ďalších 25 ľudí bolo podľa Bielych prílb zabitých v nedeľu večer pri útoku na obytnú budovu v mestskej časti Kátardží. Záchranári museli použiť žeriav, aby vyslobodili z budovy 12-ročného chlapca, ktorému sa časť horného podlažia zrútila na nohy, dodala BBC. V troskách neskôr objavili mŕtve bábätko - dievčatko.


Učiteľ v Aleppe povedal, že pri najnovšej vlne leteckých útokov používajú útočníci nový druh zbraní. Ide o silnejšie špeciálne bomby, po ktorých sa zem dlhšie otriasa. "V noci sme sa zobudili asi päť či šesťkrát. Zažili sme niečo takéto po prvý raz," povedal.


Organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) informovala dnes o najmenej 23 obetiach leteckých útokov vo vidieckej oblasti západne od Aleppa. "Útoky spôsobili masakru v dedine Awídžil," citoval SOHR tlačová agentúra AP. Podľa miestnych aktivistov údajne útočili v tejto oblasti ruské lietadlá.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies