Bojnický zámok vlani navštívilo viac ako 195.000 ľudí

NETKY.SK • 8 Február 2016, 15:04 • 2 min
Bojnický zámok vlani navštívilo viac ako 195.000 ľudí

BOJNICE - Komnatami a nádvoriami zámku v Bojniciach sa vlani prešlo dovedna 195.410 návštevníkov. TASR o tom dnes informovala kultúrno-propagačná manažérka Slovenského národného múzea (SNM)- Múzea Bojnice Petra Gordíková.

slovakia

left justify in out

Okrem klasických prehliadok ponúklo vlani múzeum aj dlhoročné tematické podujatia. Národná kultúrna pamiatka ožila príbehmi z histórie zámku, a to v rámci romantického Valentína na zámku či Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel, počas ktorého sa návštevníci dozvedeli o osudoch mŕtvych neviest. "Počas podujatia Rozprávkový zámok si zase mohli pozrieť štvoricu najmilších rozprávok, v auguste zámok ožil muzikálom V tieni veže z pera Vojtecha Bartka. Koniec októbra a začiatok novembra spestrilo podujatie Bojnický svetlonos na zámku a obdobie od adventu do Troch kráľov zase Vianoce na zámku," uviedla Gordíková.

 

SNM-Múzeum Bojnice, ako ďalej priblížila, pripravilo aj viaceré tematické výstavy, k 65. výročiu ničivého požiaru a vzniku múzea to bola zbierka dobových fotografií z jeho histórie, počas leta zase výstava Katastrofy ľudského tela. "Návštevníci si ešte stále môžu prezrieť aj expozíciu mučiacich nástrojov, ktorú sme sprístupnili pre veľký záujem verejnosti do konca marca," dodala.

 

Tradičné podujatia môže verejnosť navštíviť na zámku aj tento rok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies