Boj o milión začína! Viktor Pešta pozná svojho prvého súpera v PFL

NETKY.SK • 23 Marec 2022, 13:42 • 2 min
Boj o milión začína! Viktor Pešta pozná svojho prvého súpera v PFL

Český MMA bojovník Viktor Pešta bol ešte nedávno šampiónom Oktagonu MMA v poloťažkej váhe, v týchto dňoch sa však pripravuje na novú kariérnu výzvu. V americkej organizácii Professional Fighters League na neho čaká boj o jeden milión amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

PFL je v Spojených štátoch amerických trojkou na trhu za spoločnosťami UFC a Bellator MMA. Model organizácie je postavený na sezónach, známych z futbalu, hokeja či iných športov. Víťazi jednotlivých divízií, rozdelených do šiestich váhových kategórií, sa môžu tešiť na šek v hodnote milión dolárov. Sezóny prebiehajú tabuľkovým spôsobom. Víťaz zápasu získava tri body, remíza či no-contest pridáva jeden bod, zatiaľ čo si bojovníci môžu body vylepšiť vďaka ukončeniu v 1. kole (3 body navyše), 2. kole (2 body navyše) alebo v 3. kole (1 bod navyše).

 

 

Nový ročník PFL odštartuje 20. apríla na Esports štadióne v Arlingtone. Na prvom turnaji sa predstavia zástupcovia ľahkej a poloťažkej váhy, pričom Pešta narazí na bývalého zápasníka UFC Omariho Akhmedova, ktorý sa k PFL pripojil minulý rok. Jeho debutový zápas proti Jordanovi Youngovi mu však vôbec nevyšiel a v 3. kole padol na TKO. Pešta bude v poloťažkej váhe patriť medzi favoritov. Okrem minuloročného víťaza Antonia Carlosa Jr. mu budú robiť spoločnosť mená ako Delan Monte, Emiliano Sordi, Josh Silveria, Marthin Hamlet, Teodoros Aukstuolis, Robert Wilkinson a Bruce Souto.

 

 

O odchode Peštu z domácej scény sa hovorilo niekoľko mesiacov. Obľúbenec fanúšikov sa v Oktagone stal šampiónom, keď v titulovom zápase porazil kvôli zraneniu súpera Nemca Stephana Pütza. Promotér Novotný síce plánoval uskutočniť odvetu, zápas ale začal propagovať vo chvíli, keď ešte s Peštom nemal uzavreté detaily zmluvy. Tridsaťjedenročný bojovník sa medzitým dohodol s americkou organizáciou a dal košom aj novovzniknutému slovenskému projektu Real Fight Arena.

 

 

Naši českí susedia budú mať v PFL takisto zástupkyňu nežného pohlavia. Martina Jindrová si v programe Challenger Series vybojovala postup do hlavnej skupiny v kategórii ľahkej váhy žien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies