Boeing dokončil objednávku Swiss International Airlines Finalize

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 13:42 • 2 min
Boeing dokončil objednávku Swiss International Airlines Finalize

SEATTLE - Americký výrobca lietadiel Boeing dnes oznámil, že dokončil objednávku na dodatočnú dodávku strojov typu 700-300 ER spoločnosti Swiss International Air Lines, dcérskym aerolíniám nemeckej Lufthansa Group.

slovakia

left justify in out

Hodnota kontraktu sa podľa súčasných katalógových cien odhaduje na 990 miliónov USD (882,75 milióna eur). Informovala o tom agentúra RTTNews.
     

Swiss International si pritom v rámci obnovy svojej flotily už predtým objednali šesť lietadiel typu 777-300. Tieto stroje pri štandardnom usporiadaní sedadiel do troch tried prepravia 386 pasažierov a bez prestávky dokážu prekonať vzdialenosť 14.490 kilometrov.
     

Aerolínie Swiss International sú súčasťou skupiny Lufthansa a lietajú na 106 letísk v 49 krajinách sveta zo švajčiarskych miest Zürich, Ženeva a Bazilej. Ročne prepravia vyše 16 miliónov cestujúcich a vlastnia 95 lietadiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies