Bobošíková a exposlanci ODS vytvorili blok Hlavu vzhůru! Idú do volieb

NETKY.SK • 31 August 2013, 07:06 • 2 min
Bobošíková a exposlanci ODS vytvorili blok Hlavu vzhůru! Idú do volieb

PRAHA - Českí konzervatívci, niektorí bývalí poslanci ODS a strana Suverenita vedená Janou Bobošíkovou dnes oznámili, že idú spolu do volieb. Vytvorili blok nazvaný Hlavu vzhůru! (Hlavu hore!) a majú aj podporu bývalého prezidenta Václava Klausa. Povedie ich Bobošíková. Informoval o tom spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Blok s názvom Hlavu vzhůru! vnikol dnes popoludní, keď priaznivci Klausa navštívili exprezidenta, a ten im prisľúbil podporu. "Keď videl to jasne deklarované odhodlanie, povedal, že tento projekt podporí. My si jeho podporu vážime, ale nechceme sa vyviezť po jeho chrbte," povedala webu iDNES.cz Bobošíková, ktorá je predsedníčkou bloku. "Chceme zmeniť Českú republiku, pretože strany, ktoré si hovoria pravicové, zlyhali. Nepáči sa nám, ako sa prepadáme do recesie, policajného štátu a neslobody," dodala politička.

Do spoločného projektu sa zapojili Bobošíkovej Suverenita, politické hnutie Uzdravme našu politiku, zoskupenia Juhočesi 2012, Voľba pre Kladno, niektorí bývalí aj súčasní členovia ODS vrátane exposlancov Borisa Šťastného, Tomáša Úlehlu, Michala Doktora či bývalej senátorky Liany Janáčkovej. Do bloku sa zaraďuje tiež iniciatíva D.O.S.T. alebo niektorí pražskí starostovia. Medzi nimi starosta Prahy 4 Pavel Caldr a Prahy 10 Bohumil Zoufalík. Ďalšie mená pribúdajú. Blok naplánoval tlačovú konferenciu na utorok 3. septembra, kde chce predstaviť svoje vízie a časť lídrov.

Klaus tento týždeň uviedol, že nebude kandidovať v nasledujúcich voľbách. Podľa predsedníčky Hlavu vzhůru! to stále platí. Pomoc exprezidenta by mohla mať napríklad podobu účasti na mítingoch. Predčasné voľby do Poslaneckej snemovne sú naplánovaná na 25. a 26. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies