BNP Paribas čaká v USA vysoká pokuta, varoval šéf banky

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 17:26 • 2 min
BNP Paribas čaká v USA vysoká pokuta, varoval šéf banky

PARÍŽ - BNP Paribas čaká v USA vysoká pokuta, varoval šéf francúzskej banky Jean-Laurent Bonnafe svojich zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Americké úrady v súčasnosti vyšetrujú banku pre podozrenie z porušovania sankcií voči Iránu a Sudánu. Informovala o tom agentúra Reuters.
      

BNP Paribas to odmietla komentovať, ale zdroje oboznámené so záležitosťou tento mesiac uviedli, že francúzska banka sa prizná k porušovaniu sankcií a bude musieť zaplatiť takmer 9 miliárd USD (6,6 miliardy eur). Dohoda s viacerými americkými orgánmi by mohla byť oznámená už na budúci týždeň.
      

"Poviem to jasne, čakajú nás veľké sankcie," citovala televízna stanica iTele internú správu, ktorú Bonnafe v piatok (27.6.) poslal zamestnancom. Podľa šéfa banky bude dohoda s americkými orgánmi pozitívnou správou, ktorá odstráni neistotu. Dodal, že banka urobila chyby, ale terajšie problémy by nemali ovplyvniť jej ďalšie smerovanie.
      

Američania obviňujú francúzsku banku, že roky obchodovala s Iránom a Sudánom napriek americkým obchodným sankciám voči nim. Dohodou by sa BNP mohla vyhnúť najhoršiemu a zachovať si licenciu na podnikanie v Spojených štátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies