Bluesmani sa stretnú na siedmom festivale Blues Moods v Trnave

NETKY.SK • 16 November 2016, 12:38 • 2 min
Bluesmani sa stretnú na siedmom festivale Blues Moods v Trnave

TRNAVA – Festivalovú jeseň v Trnave otvára už sedem rokov medzinárodné podujatie Blues Moods. Aj v tomto ročníku pozvala Trnavská hudobná spoločnosť zaujímavé zoskupenia, zamerané na blues.

slovakia

left justify in out

Festival je propagáciou tohto hudobného žánru, angažuje sa za zachovanie jeho hodnôt a odkazu i o dialóg a konfrontáciu so súčasnou populárnou hudbou.

 

Tohtoročný festival, ktorý bude v sobotu 19. novembra, je podľa organizátora Petra Stojku zaujímavý dramaturgickým výberom. "Napriek absolútnemu nezáujmu štátnych organizácii finančne akokoľvek podporiť malé kultúrne projekty, sme radi, že môžeme na festivale privítať skupiny, ktoré stoja mimo mainstreamovému smogu a udržujú povedomie poslucháčov o kvalitnej hudbe. Sme nadšení, že aj napriek štíhlemu rozpočtu prijali pozvanie tri slovenské a jedna maďarská skupina. Obzvlášť sa tešíme na nášho zahraničného hosťa – na skupinu Mojo Workings z Budapešti. Maďarské ako aj poľské skupiny sú v našom regióne takmer úplne neznáme, a to aj napriek ich mimoriadne vysokej kvalite. Do budúcich ročníkov preto máme predsavzatie tento nepomer vyrovnávať," uviedol Stojka.

 

Ako prvá sa predstaví skupina Join Venture z Nových Zámkov v zostave Feri Sajtos (basitara), Tamás Fekete (klávesy, spev), Adrián Kelemen (gitara, spev), Michal Šrámek (bicie), László Hlavatý (gitara, spev) a David Kytka (gitara). Po nich vystúpi Eat Beat z Bardejova s Milanom Mazárom (spev, gitara), Tiborom Borským (basgitara) a Jozefom Raganom za bicími. Tretí bude bratislavský Pitný režim, kde vystúpia Daniel Sládek (gitara, spev), Matúš Fige (basgitara), Martin Jurík (gitara), Filip Puchert (ústna harmonika) a Stanislav Šenc (cajón). Na záver to bude maďarská Mojo Workings.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies