Blair: Pozemná ofenzíva proti Islamskému štátu by sa nemala vylúčiť

NETKY.SK • 22 September 2014, 10:16 • 2 min
Blair: Pozemná ofenzíva proti Islamskému štátu by sa nemala vylúčiť

LONDÝN - Pozemná ofenzíva proti militantom z Islamského štátu by nemala byť vylúčená, uviedol v dnes zverejnenom rozhovore pre spravodajskú stanicu BBC bývalý britský premiér Tony Blair.

slovakia

left justify in out

Na Západe "nie je chuť" na pozemný útok, v určitej chvíli však bude "niečia noha na zemi" nevyhnutnou taktikou, domnieva sa Blair.

 

Hoci Spojené štáty a Francúzsko podnikli proti militantom z Islamského štátu letecké údery, podľa britského expremiéra samotné bombardovanie "nestačí".

 

Britská vláda nevylúčila zapojenie sa do leteckej kampane v Iraku a Sýrii. Nálety na pozície militantov v Sýrii však považuje za komplikované, pripomenula stanica BBC.

 

Británia medzitým dodala zbrane kurdským bojovníkom a poskytla logistickú podporu ďalším skupinám, ktoré bojujú proti Islamskému štátu. Táto skupina sa zmocnila veľkých oblastí na východe Sýrie a severe Iraku. Do povedomia vstúpila masovými vraždami a prenasledovaním členov náboženských menšín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies