Bitcoin cez noc vzrástol o 7% a jeho hodnota je 8 460 USD.

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 09:25 • 2 min
Bitcoin cez noc vzrástol o 7%  a jeho hodnota je 8 460 USD.

Po páde Bitcoinu na hodnotu 7 300 USD na väčšine veľkých kryptobúrz sa cez noc jeho cena zvýšila o 7%. Z hodnoty 7 240 USD sa vyšplhal na úroveň 8 467 USD. Tento nárast mohol byť spôsobený rôznymi faktormi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

G20

 

Mnohí analytici pripisujú nárast ceny Bitcoinu výsledku summitu G20 v Buenos Aires. Počas tohto stretnutia sa predstavenstvo pre finančnú stabilitu (FSB) dohodlo, že existujúce predpisy o kryptomenách, ako je Bitcoin, sa budú konať a nebudú žiadne ďalšie obmedzenia.

 

Oficiálna správa FSB, ktorá odkazuje na predsedu FSB, znie:

 

„Počiatočné posúdenie FSB spočíva v tom, že digitálne aktíva v súčasnosti nepredstavujú riziko pre celosvetovú finančnú stabilitu. Trh sa naďalej rýchlo vyvíja a toto posúdenie by sa mohlo zmeniť, ak by sa digitálne aktíva výrazne rozšírili alebo prepojili s jadrom regulovaného finančného trhu.“

 

Predtým sa niekoľko analytikov vyjadrilo, že nadchádzajúce stretnutie skupiny G20 prispeje k poklesu ceny kryptomien. Očakávalo sa, že FSB vykoná zásah do kryptomien a vydá prísnejšie predpisy. Investori očakávali, že hlavné ekonomiky sa spoja, aby regulovali globálny trh s kryptomenami.

 

Vlády sa však rozhodli prispôsobiť existujúce predpisy na globálnom trhu s kryptomenami, ktoré sú už prísne v regiónoch ako sú USA a Japonsko.

 

Je veľmi nepravdepodobné, že stretnutie skupiny G20 bolo jediným faktorom, ktorý viedol k nedávnemu nárastu ceny Bitcoinu a celého trhu s kryptomenami. Trh s kryptomenami však potreboval optimistický a pozitívny vývoj, ktorý by opäť mohol zabezpečiť rastúci trend, keď sa prepadol pred viac ako týždňom.

 

V dôsledku toho sa celková trhová kapitalizácia kryptomien dostala na úroveň okolo 310 miliárd USD. Očakáva sa však jeho nárast v krátkom čase.

 

V predchádzajúcich správach CCN zdôraznila, že januárová korekcia si vyžiada niekoľko mesiacov na zotavenie, pretože mnohí investori boli sklamaní poklesom cien kryptomien. V roku 2017 sa trh s kryptomenami považoval za rýchlu cestu, ako zarobiť peniaze. Na začiatku roka 2018 investori vyhlásili, že trh vidia inak a niektorí opustili trh.

 

V roku 2018 došlo k výraznému vývoju kryptomien Bitcoin, Ethereum a ďalších hlavných mien z TOP 10. Niektorí ľudia však nemali záujem o napredujúcu technológiu, ale o krátkodobé zisky.

 

V krátkodobom horizonte, vzhľadom na neustály nárast indexu dominancie Bitcoinu, je veľmi pravdepodobné, že si Bitcoin bude udržiavať svoju dominantnú pozíciu. Index dominancie Bitcoinu je už na úrovni 44% a od februára sa zvyšuje, keďže viacerí investori začali vnímať Bitcoin ako bezpečnú investíciu oproti ostatným kryptomenám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies