Biológovia zachránili silnejšiu z korytnačích siamských dvojičiek

NETKY.SK • 19 August 2016, 08:58 • 2 min
Biológovia zachránili silnejšiu z korytnačích siamských dvojičiek

RÍM - Morskí biológovia v južnom Taliansku od seba s úspechom oddelili siamské dvojičky práve narodenej oceánskej korytnačky - karety obyčajnej. Odstránili slabšieho mŕtveho súrodenca a mláďa, ktoré prežilo, vypustili tento týždeň do Stredozemného mora na pláži v Kampánii, kam ohrozené karety každoročne prichádzajú hniezdiť.

slovakia

left justify in out

Morský biológ zo Zoologickej stanice Antona Dohrna, čo je výskumný inštitút v Neapole, Fulvio Maffucci, v stredu povedal, že siamské dvojičky kariet sa v Stredozemnom mori narodili iba v siedmich známych prípadoch. A skutočnosť, že jedna z nich prežila, je podľa neho "výnimočná".

 

Menšia korytnačka z dvojičiek bola mŕtva a výrazne slabšie vyvinutá v porovnaní s väčšou dvojičkou, citovala ho tlačová agentúra AP. "Po odstránení mŕtveho brata z jeho hrudi vyliezol z hniezda a bol bez akejkoľvek pomoci vypustený do voľnej prírody," dodal.

 

Karety sú zaradené medzi ohrozené druhy a sú medzinárodne chránené.

 

Okrem siamských dvojičiek sa tento rok medzi mláďatami karety obyčajnej objavila aj vzácna albínka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies