Bility boj o prezidenta FIFA nevzdáva, obrátil sa na CAS

NETKY.SK • 10 December 2015, 08:41 • 2 min
Bility boj o prezidenta FIFA nevzdáva, obrátil sa na CAS

LAUSANNE - Musa Bility nevzdáva boj o prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Neúspešný uchádzač, ktorého FIFA neschválila ako jedného z kandidátov do februárovej voľby, sa obrátil na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.

slovakia

left justify in out

FIFA minulý mesiac oznámila, že Bility, ktorý zastáva funkciu šéfa Libérijskej futbalovej asociácie, nespĺňa kandidátske požiadavky na prezidenta strešného orgánu svetového futbalu. FIFA však neuviedla dôvody pre svoje rozhodnutie a Bility sa preto obrátil na CAS.

 

Voľba nového prezidenta FIFA sa uskutoční 26. februára 2016 v Zürichu. Zatiaľ istými kandidátmi sú jordánsky princ Ali bin Al-Hussein, šéf Ázijskej futbalovej konfederácie šejk Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, generálny sekretár UEFA Gianni Infantino, bývalý funkcionár FIFA Jerome Chamgagne a Tokyo Sexwale z JAR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies