Bilardo ma zradil, tvrdí sklamaný Maradona

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 13:03 • 2 min
Bilardo ma zradil, tvrdí sklamaný Maradona

Bilardo ma zradil, tvrdí sklamaný Maradona - Futbal Deň po skončení na lavičke argentínskej futbalovej reprezentácie si Diego Maradona so slzami v očiach posťažoval na ľudí v tíme a v Argentínskej futbalovej asociácii (AFA). Maradona obvinil riaditeľa nár

slovakia

left justify in out

Deň po skončení na lavičke argentínskej futbalovej reprezentácie si Diego Maradona so slzami v očiach posťažoval na ľudí v tíme a v Argentínskej futbalovej asociácii (AFA). Maradona obvinil riaditeľa národného tímu Carlosa Bilarda zo zrady a prezidenta AFA Julia Grondonu z klamania.
      Bilardo, sám niekdajší tréner Maradonu v reprezentácii, podľa neho tvrdo pracoval na jeho prepustení a Grondona mu ešte nedávno mal tvrdiť, že je s jeho prácou spokojný. Argentína tento mesiac vypadla na MS v Juhoafrickej republike po debakli 0:4 s Nemeckom. "Zavolali ma hasiť oheň a zahasili sme ho," uviedol Maradona na stretnutí s médiami v reštaurácii. "Grondona mi klamal. Bilardo ma zradil. Kým my sme smútili (po prehre s Nemeckom), Bilardo v zákulisí pracoval na mojom vyhadzove," uviedol ďalej v Argentíne zbožňovaný idol, ktorý mal podporu verejnosti aj ako tréner. "Ja a môj technický tím sme boli pripravení ísť ďalej. Grondona mi v šatni v Južnej Afrike pred svedkami povedal, že je spokojný s mojou prácou a chce, aby som pokračoval. V Argentíne sa ale veci zmenili," dodal Maradona.
      Bilardo viedol Argentínu na víťazných MS 1986 a na strieborných MS 1990. V oboch prípadoch bol Maradona kapitánom tímu. Po tohtoročných MS AFA chcela Maradonovi ponúknuť nový štvorročný kontrakt, dala mu však za podmienku vyradiť niektorých členov realizačného tímu. S tým Maradona nesúhlasil. "Dal som zo seba všetko. Všetko," dodal Maradona na margo 21 mesiacov na lavičke, neuviedol však konkrétne plány do budúcnosti. Jeho odchod rozosmutnil aj politikov. Prezidentka Cristina Fernandezova vyhlásila, že je "smutná" z Diegovho odchodu z lavičky reprezentácie.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies