Bielorusko povoláva brancov. Modrá knižka nič neznamená!

NETKY.SK • 30 Jún 2022, 19:08 • 2 min
Bielorusko povoláva brancov. Modrá knižka nič neznamená!

MINSK - Vojna na Ukrajine trvá už viac než 4 mesiace. Opakovane sa objavujú obavy, že by sa bieloruská armáda mohla priamo zapojiť do konfliktu na strane Ruska.

slovakia

left justify in out

Bielorusko začalo podľa správ nezávislých médií vo väčšej miere vydávať povolávacie rozkazy. Ukrajinský generálny štáb v tejto súvislosti hovorí o skrytej mobilizácii, napísala vo štvrtok agentúra DPA.

 

img

 

Opozičné bieloruské online noviny Zerkalo uvádzajú, že obyvatelia Homeľskej oblasti na juhu Bieloruska pri hraniciach s Ukrajinou už niekoľko dní hlásia zvyšujúci sa počet povolávacích rozkazov.

 

Prečítajte si tiež: Prekvapivé slová Putina! Je pripravený na dialóg

 

Príkaz nastúpiť do vojenského útvaru podľa portálu dostali aj osoby, ktoré predtým uznali za nespôsobilé vykonávať vojenskú službu. Za neuposlúchnutie rozkazu hrozia rôzne tresty.

 

Generálny štáb Ukrajiny uviedol, že podľa dostupných informácií sa budú v Bielorusku konať v najbližších týždňoch cvičenia brancov odvedených na základe brannej povinnosti.

 

img

 

Bielorusko je blízky spojenec Moskvy a zároveň jedinou európskou krajinou, ktorá podporila ruskú inváziu a umožnila vstup ruských jednotiek cez svoje hranice. Najmä v prvých týždňoch invázie, ktorá sa začala 24. februára, poskytol Minsk ruským silám logistickú podporu. Kyjev uplynulý víkend varoval pred snahou Moskvy zatiahnuť Bielorusko do vojny na Ukrajine. Z územia Bieloruska minulú sobotu vypálili rakety na severoukrajinskú Černihivskú oblasť.
 

Možno vás zaujme: Územie na juhu Ukrajiny chcú pripojiť k Rusku! Chystajú referendum



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies