Biden sa v septembri zúčastní na summite G20 v Indii

NETKY.SK • 23 August 2023, 09:22 • 2 min
Biden sa v septembri zúčastní na summite G20 v Indii

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden vycestuje v septembri do Indie, aby sa tam osobne zúčastnil na summite G20, oznámil v utorok jeho poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan.

slovakia

left justify in out

Biden bude v Naí Dillí od 7. do 10. septembra a okrem summitu G20 absolvuje aj viacero stretnutí. Sullivan však nepriblížil, o aké konkrétne bilaterálne stretnutia by mohlo ísť. Uviedol však, že sa budú zameriavať na medzinárodné záležitosti ako boj proti klimatickým zmenám, energie či zmierňovanie ekonomických a sociálnych dôsledkov vojny na Ukrajine. Summit vrcholných predstaviteľov krajín G20 sa bude konať v Naí Dillí od 9. do 10. septembra. Členmi tejto skupiny sú Európska únia a veľké ekonomiky zo všetkých kontinentov vrátane USA, Číny, Ruska a Nemecka, píše DPA.

 

Biden sa však nezúčastní na summite krajín Združenia národov juhovýchodnej Ázie (ASEAN), ktorý sa bude konať v Indonézskej metropole Jakarta tesne pred summitom G20. Namiesto neho bude na summite ASEAN Spojené štáty zastupovať americká viceprezidentka Kamala Harrisová, ktorá bude na návšteve Jakarty od 4. do 7. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: Reuters / Jonathan Ernst
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies