Olé Nole! Wimbledon spoznal mužského víťaza!

NETKY.SK • 10 Júl 2022, 21:26 • 2 min
Olé Nole! Wimbledon spoznal mužského víťaza!

LONDÝN - Djokovič na turnaji veľkej štvorky uspel prvýkrát pod dohľadom iného trénera ako Mariána Vajdu.

slovakia

left justify in out

Srbský tenista Novak Djokovič siedmykrát v kariére triumfoval vo Wimbledone. Ako nasadená jednotka a obhajca prvenstva zdolal vo finále Austrálčana Nicka Kyrgiosa 4:6, 6:3, 6:4 a 7:6 (3). Djokovič si pripísal 21. grandslamové víťazstvo a v historickej tabuľke sa na druhom mieste odpútal od Rogera Federera. Má o jedno menej ako Rafael Nadal, ktorý nemohol nastúpiť na semifinále s Kyrgiosom pre zranenie brušného svalstva.
 

obrazok

 

Od začiatku obaja hráči kvalitne podávali. Najvyššie nasadený hráč sa k prvej možnosti získať podanie súpera dostal až vo štvrtej hre druhého setu a hneď ju využil. Dôležitý súboj sa odohral v deviatom geme. Kyrgios viedol pri podaní súpera 40:0 a celkovo mal až štyri príležitosti znížiť na 4:5. Djokovič však všetky brejkbaly odvrátil, potom premenil hneď svoj prvý setbal a vyrovnal pomer setov na 1:1.

 

Prečítajte si aj: F1: Leclerc dobyl domácu pôdu Red Bullu, Schumacher s najlepším výkonom sezóny!

 

img

 

„Nedokážem ani vyjadriť, čo tento turnaj pre mňa znamená. Je pre mňa srdcovou záležitosťou. Pamätám si, ako som sledoval Peta Samprasa a mojím detským snom bolo zažiť to čo on. Bol to pre mňa sen a teraz je pre mňa cťou, že tu stojím s touto trofejou. Som veľmi šťastný, že tu môžem byť a že sa mi opäť podarilo vyhrať," uviedol Djokovič bezprostredne po výhre.

 

Mohlo by vás zaujímať: Domáca MMA scéna bude bohatšia o ďalšiu organizáciu, GCF hlási návrat!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies