Neustále počúvala narážky na svoje veľké brucho. Teraz neprajníkom odpovedá tak, že nielen stíchnu, ale sú aj poriadne zahanbení!

NETKY.SK • 27 Október 2022, 12:00 • 2 min
Neustále počúvala narážky na svoje veľké brucho. Teraz neprajníkom odpovedá tak, že nielen stíchnu, ale sú aj poriadne zahanbení!

Keby sme sa niekedy viac riadili tým, že ticho je lepšie ako tisíc vypovedaných slov a že je rozumnejšie premýšľať a až potom si otvárať ústa, vyhli by sme sa problémom.

slovakia

left justify in out

Nespôsobovali by sme toľko bolestí, nevznikali by nedorozumenia a ani príbehy podobné tomuto by sa nenapísali. A hneď by bol život farebnejší, nemyslíte?

Nataša často chodievala do mesta na nákupy, a keďže ulice bývali rušné, vídavala známe tváre. Pozdravili sa, povypytovali, ako sa kto má a mohlo sa ísť ďalej, za ešte nevyriešenými vecami.

Ibaže...

 

Rovnaké

 

Kedykoľvek sa niekam vybrala a porozprávala sa so známymi, vždy si vypočula rovnaké vyhlásenie, niektoré so smiechom, väčšinou vždy uštipačné.

 

„No ty sa ale máš dobre. Pozri sa na seba, aké veľké brucho sa ti urobilo.“

 

Tí ešte netaktnejší zvykli prirátať aj poznámku, že možno je zasa tehotná a ani závisť sa nedala uprieť, lebo sú aj takí, ktorí počet kilogramov prirovnávajú k blahobytu.

 

Zabolelo

 

Natašu to vždy zabolelo, lebo jednak bolo neslušné, že stále ktosi narážal na nadváhu, a jednak ona jediná vedela, ako to v skutočnosti je. Vedela, že ani zďaleka nekonzumuje toľko jedla, aby sa mohlo hovoriť o prejedaní, a tiež vedela, ona jediná vedela, koľko námahy vynakladala, aby ráno vôbec vstala z postele. Fyzicky sa necítila dobre, darmo jej aj lekári prízvukovali, že by mala schudnúť, nikto si nedal vysvetliť, že ona svoje telo pozná najlepšie a je si istá, že niečo nie je v poriadku. Niečo veľké.

 

img

 

Odhalenie

 

Až napokon sa stalo, že ju konečne začali počúvať a urobili jej vyšetrenia, ktoré priniesli šokujúce zistenie. Trpela rakovinou a v bruchu jej rástol obrovský nádor. Áno, v tom bruchu, na ktoré ľudia hľadeli s pohŕdaním a kritikou v hlase.

 

A tak keď ju potom stretávali a opäť boli zlomyseľní, odpovedala, až im vyrážalo dych.

„Áno, naozaj sa musím mať dobre. Mám veľké brucho, lebo je v ňom veľký nádor. Kto by sa tomu netešil?“

Nie, nechcela pôsobiť nedobre a ani sa niekoho dotknúť, avšak omrzelo ju byť stále terčom tvrdých slov. Želá si, aby sme takto neposudzovali a nevyjadrovali sa na vzhľad, lebo nevieme všetko. Nevieme, ako kto žije, prečo vyzerá, ako vyzerá, čo nosí vo vnútri a ako veľmi ho môžu aj nevinné vety zraniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies