Plánujete dovolenkovať v Španielsku? Overte si podmienky odletu v leteckej spoločnosti!

NETKY.SK • 16 August 2021, 18:49 • 2 min
Plánujete dovolenkovať v Španielsku? Overte si podmienky odletu v leteckej spoločnosti!

BRATISLAVA – Rezort diplomacie odporúča cestujúcim, ktorí do Španielska cestujú lietadlom, aby si u leteckej spoločnosti, ktorou sa prepravujú, zistili, či budú alebo nebudú potrebovať negatívny test na koronavírus.

slovakia

left justify in out

Niektoré letecké spoločnosti ho totiž vyžadujú bez ohľadu na to, že na vstup do Španielska občania Slovenskej republiky test nepotrebujú. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) o tom informuje na svojej webovej stránke.

„Tiež je možné, že od cestujúcich bude niektoré ubytovacie zariadenie vyžadovať test alebo potvrdenie o očkovaní či prekonaní ochorenia. Preto sa treba vopred informovať priamo v zariadení alebo prostredníctvom cestovnej kancelárie,“ uvádza rezort diplomacie.

Rezort diplomacie upozorňuje cestujúcich, aby si dôkladne naštudovali aj podmienky vstupu a výstupu v krajinách, cez ktoré tranzitujú. V niektorých prípadoch im totiž môže byť odopretý vstup. Netýka sa to však krajín Európskej únie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies