Bezpečnostný analytik o Gauliederovej smrti: Ani omylom nešlo o samovraždu

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 10:38 • 2 min
Bezpečnostný analytik o Gauliederovej smrti: Ani omylom nešlo o samovraždu

BRATISLAVA - Záhadná smrť exposlanca HZDS Františka Gauliedera (+66), ktorý zahynul pod kolesami vlaku, zasiahla aj bezpečnostného analytika Milana Žitného.

slovakia

left justify in out

Ten sa s ním poznal dlhé roky. Žitný na svojom facebooku opísal stretnutie v roku 2011, keď sa venovali vražde istého Maroša Kováča. Spomínali aj dôkazy, ktoré by poriadne zavarili vysokým funkcionárom Policajného zboru SR. "Budem aj naďalej tvrdiť, že Fero Gaulieder bol zavraždený a ani omylom nešlo o samovraždu," uviedol okrem iného Žitný.

 

K smrti františka Gauliedera sa vyjadril aj poslanec Ján Budaj. „Fero Gaulieder, svedok rozhovoru Mečiara a Lexu o únose , vraj skočil pod vlak. Námestník šéfa SIS Lexu, Svěchota, ktorý o účasti premiéra, aj šéfa SIS na únose M.Kováča ml. aj protokolárne vypovedal , už zomrel a jeho výpoveď je preto pre súdom nepoužiteľná,“ napísal Budaj na facebooku a Gauliedera aj citoval: „ Argument, že v danom prípade Mečiarova amnestia bola udelená tak, že „štátna moc amnestovala seba samu“ a preto je nemorálna, a ako taká by mala byť zrušená, nie je právnym argumentom ale novinárskou účelovou demagógiou."

 

Mŕtve telo Františka Gauliedera našli na železničnej trati medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou. Príčina smrti je zatiaľ neznáma a vyšetruje ju polícia. Jeho telo našli v sobotu okolo štvrtej hodiny ráno.

 

František Gaulieder sa v roku 1989 zapojil do aktivít revolučného hnutia VPN. Neskôr sa stal členom HZDS, za tento subjekt bol opakovane zvolený za poslanca NR SR. Keď sa v roku 1996 začal zásadne rozchádzať s politikou Vladimíra Mečiara, vtedajšia vládna koalícia ho protiústavne vylúčila z parlamentu. Gaulieder a jeho rodina boli následne nezákonne rozpracovaní Slovenskou informačnou službou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies