Bezpečnostné sily pátrajú po Saddámovom zástupcovi

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 12:50 • 2 min
Bezpečnostné sily pátrajú po Saddámovom zástupcovi

BAGDAD - Špeciálne iracké sily intenzívne pátrajú na západne krajiny po najvyššie postavenom členovi vnútorného kruhu Saddáma Husajna, ktorý je na úteku od invázie v roku 2003, informovali vo štvrtok bezpečnostní predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Vojaci hľadajú Izzáta Ibrahíma al-Dúrího, šéfa Saddámovej dnes už ilegálnej strany Baas, v Dúre v blízkosti diktátorovho rodného mesta Tikrít, 150 kilometrov severne od Bagdadu. "Máme vierohodné informácie, že je v Dúre od minulej noci, takže sme oblasť uzavreli, vyhlásili zákaz vychádzania a prehľadávame dom po dome," uviedol nemenovaný vysokopostavený predstaviteľ zapojený do operácie.

Dlho sa predpokladalo, že Dúrí žije mimo Iraku, pričom naposledy dal o sebe vedieť vo videoodkaze, v ktorom nabádal sunnitských demonštrantov, aby odporovali vláde šiitského premiéra Núrího al-Málikího. Od decembra do ulíc každý týždeň vychádzajú tisíce sunnitov, ktorí protestujú proti al-Málikího vláde, ktorá podľa nich marginalizuje ich menšinu a používa prísne protiteroristické zákony, aby na nich neférovo útočila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies