Francúzska automobilka Renault má nového riaditeľa

NETKY.SK • 24 Január 2019, 16:22 • 2 min
Francúzska automobilka Renault má nového riaditeľa

PARÍŽ - Francúzska automobilka Renault vymenovala nového generálneho riaditeľa a šéfa predstavenstva po tom, ako doterajší šéf spoločnosti Carlos Ghosn na obe funkcie rezignoval. Urobil tak viac než dva mesiace po zatknutí v Japonsku, kde čelí obvineniam z finančných machinácií. V pozícii generálneho riaditeľa Renaultu tak Ghosn končí po 14 rokoch.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla automobilka, novým generálnym riaditeľom Renaultu bude s okamžitou platnosťou Thierry Bolloré, ktorý bol doteraz Ghosnovým zástupcom. Predsedom predstavenstva firmy sa stane Jean-Dominique Senard, odchádzajúci generálny riaditeľ spoločnosti Michelin. Senard bude zároveň hlavnou kontaktnou osobou v rámci medzinárodnej aliancie Renaultu s japonskými automobilkami Nissan a Mitsubishi, aj keď v tejto oblasti bude musieť spolupracovať aj s generálnym riaditeľom.

 

 

Vymenovanie nových šéfov Renaultu by mohlo zmierniť krízu medzi francúzskou firmou a Nissanom, ktorá vypukla krátko po Ghosnovom zatknutí 19. novembra v Tokiu a jeho okamžitom odvolaní z pozície predsedu predstavenstva Nissanu. Práve Senard (65) bude musieť teraz pracovať na obnovení rozhovorov o novej štruktúre aliancie.

 

img

Instagram/information___cars

sídlo spoločnosti Nissan, Yokohama, Japonsko

 

V reakcii na rozhodnutie Renaultu generálny riaditeľ Nissanu Hiroto Saikawa uviedol, že doterajšie vzájomne výhodné aktivity sa meniť nebudú. Právé naopak, myslí si, že by mali byť ešte výraznejšie.

 

"Sme veľmi radi, že môžme otvoriť novú kapitolu v rámci nášho historického partnerstva," dodal Saikawa.

 

img

Instagram/fnews_french

generálny riaditeľ Nissanu Hiroto Saikawa

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies