Bezpečnostné sily oslobodili z väznice Talibanu 32 ľudí

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 12:54 • 2 min
Bezpečnostné sily oslobodili z väznice Talibanu 32 ľudí

KÁBUL - Tridsaťdva civilistov a policajtov oslobodili afganské bezpečnostné sily pri zásahu vo väznici prevádzkovanej radikálnym hnutím Taliban na juhu krajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámili to dnes vládni predstavitelia. Afganské ministerstvo obrany v oznámení uviedlo, že armádna operácia prebehla v noci na dnes v dedine Čáh Mírzá v okrese Nád Alí v provincii Helmand.

 

Armádny hovorca v Helmande povedal, že vojaci oslobodili 28 civilistov a štyroch miestnych príslušníkov polície. Poprel súčasne správy médií, že všetci väzni boli členmi bezpečnostných síl.

Hovorca Talibanu Zabiulláh Mudžáhid vo vyhlásení naopak tvrdí, že afganské bezpečnostné sily vtrhli do centra Talibanu pre drogovo závislých a odviedli z neho 39 osôb, ktoré tam údajne priviedli ich rodinní príslušníci na liečbu.

Počas minulého roka afganské sily zasahovali proti väzeniam Talibanu vo viacerých ďalších okresoch provincie Helmand, kde oslobodili viac než 100 zadržiavaných.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies