Bežkárom vo Vysokých Tatrách je počas zimy k dispozícii viac ako 61 kilometrov tratí

NETKY.SK • 13 December 2017, 9:3 • 2 min
Bežkárom vo Vysokých Tatrách je počas zimy k dispozícii viac ako 61 kilometrov tratí

VYSOKÉ TATRY - V regióne Vysokých Tatier už spustili prevádzku v niektorých lyžiarskych strediskách, okrem zjazdového si však môžu návštevníci užiť aj bežecké lyžovanie.

slovakia

left justify in out

„Počas tejto zimnej sezóny bude našim hosťom k dispozícii viac ako 61 kilometrov upravovaných bežeckých tratí, pričom najväčším strediskom bežeckého lyžovania je Štrbské Pleso,“ uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Veronika Littvová.

 

Práve Areál bežeckého lyžovania Snow ponúka osem profesionálne upravovaných bežeckých okruhov v dĺžke od 500 metrov do piatich kilometrov. Vďaka umelému zasnežovaniu je možné ich využívať počas celej zimnej sezóny.

 

„Strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a ich okolie ponúkajú ďalších spolu 30 kilometrov bežeckých tratí ľahkej a strednej náročnosti. Na svoje si tak prídu pokročilí, ale aj začiatočníci,“ doplnila Littvová. V Tatranskej Lomnici je k dispozícii trojkilometrový okruh Jamy, ďalšie viac ako dva kilometre tvorí trať Kolbisko a z kempu do Starej Lesnej vedie 12-kilometrový upravený chodník. V okolí Smokovcov môžu návštevníci využiť trate Kyselka – Grand hotel Bellevue a Starý Smokovec – Vyšné Hágy.

 

„Golfový areál vo Veľkej Lomnici sa v zime tiež mení na bežkárske stredisko s viac ako desiatimi kilometrami tratí,“ upozornila Littvová s tým, že k dispozícii je tu päť okruhov od 1,3 do 3,9 kilometra. Bežkári však môžu využívať na tento druh športu aj cyklochodník medzi Spišskou Belou a Tatranskou Kotlinou, ktorý ponúka nenáročnú bežeckú stopu dlhú deväť kilometrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona