Bezdomovec zavraždil matkinho druha, hrozí mu 20 rokov za mrežami

NETKY.SK • 1 August 2013, 10:55 • 2 min
Bezdomovec zavraždil matkinho druha, hrozí mu 20 rokov za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Banskej Bystrici vzal v stredu 31. júla večer do väzby 31-ročného bezdomovca Branislava P., ktorého stíhajú za vraždu matkinho druha.

slovakia

left justify in out

Vražedný konflikt sa stal v drevenej chatke pri mestskej časti Jakub v Banskej Bystrici v nedeľu večer pri spoločnom popíjaní. Branislav sa dostal do hádky so 48-ročným otčimom Martinom B., pretože nadával jeho matke. Potom otčim začal škrtiť Branislava, ktorý sa bránil kuchynským nožom. Otčima zasiahol viackrát do krku a hrudníka a spôsobil mu zranenia, ktorým podľahol po prevoze do nemocnice.

Branislav sa priznal, že otčima atakoval nožom, ale tvrdil, že sa iba bránil, pretože ten ho chcel zaškrtiť. V čase konfliktu bol opitý, namerali mu viac ako 2,5 promile alkoholu. 

Obvineného Branislava stíhajú za obzvlášť závažný zločin vraždy, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Jeho obhajca Jaroslav Klátik pre agentúru SITA uviedol, že podľa neho nejde o vraždu, ale o zabitie z nedbanlivosti. Vzhľadom na doterajšiu bezúhonnosť Branislava si obhajca myslí, že dôvod na väzobné stíhanie nebol. Uznesenie o vzatí Branislava P. do väzby nie je právoplatné. Prokurátor sa vzdal, pretože súd vyhovel jeho návrhu v plnom rozsahu a na Branislava uvalil tzv. útekovú a preventívnu väzbu. Obvinený sa vyjadrí v zákonnej lehote.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies