Bezdomovec, ktorý napadol a olúpil dve ženy pôjde do väzenia!

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 15:35 • 2 min
Bezdomovec, ktorý napadol a olúpil dve ženy pôjde do väzenia!

BANSKÁ BYSTRICA - Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes schválil dohodu o vine a treste, ktorú s prokurátorom uzavrel 24-ročný bezdomovec Milan Kortiš.

slovakia

left justify in out

Bezdomovec pod vplyvom alkoholu prepadol a olúpil dve staršie ženy. Dnes prijal trest šesť rokov a osem mesiacov odňatia slobody nepodmienečne.


Večer 28. novembra minulého roku na Triede SNP v Banskej Bystrici napadol 56-ročnú inžinierku. Usiloval sa jej zobrať kabelku, ale žena sa bránila a kričala o pomoc. Lupičovi sa nakoniec podarilo obeti kabelku násilím zobrať, pričom žena spadla na zem. Utrpela pritom zranenia, ktoré si nevyžiadali práceneschopnosť. Ďalší útok so zámerom dostať sa k cudzej kabelke, spáchal Kortiš na druhý deň takmer na tom istom mieste. Za obeť mu padla 62-ročná dôchodkyňa, s ktorou tiež zápasil a žena spadla na zem. Zlomila si pritom ramennú kosť na pravej ruke, z čoho sa liečila viac ako dva mesiace. 


Kortiš tým spáchal pokračujúci obzvlášť závažný zločin lúpeže, za čo mu hrozilo najmenej desaťročné väzenie. Prijatie dohody s prokurátorom umožnilo uložiť mu trest nižší. Súd dohodu schválil a Kortišovi vymeral šesť rokov a osem mesiacov väzenia v ústave so stredným stupňom stráženia. Zaviazal ho tiež nahradiť prepadnutým ženám spôsobenú škodu a bolestné. Prvej obeti by mal zaplatiť 1 616 eur a druhej olúpenej žene 1 170 eur. Navyše musí absolvovať protialkoholické liečenie ústavnou formou. 
Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného Kortiša, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies