Bojnická nemocnica má nový prístroj na vyšetrenie zraku

NETKY.SK • 4 Február 2023, 14:00 • 2 min
Bojnická nemocnica má nový prístroj na vyšetrenie zraku

BOJNICE - Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach rozšírila vybavenie očného oddelenia o nový prístroj na diagnostiku cievnych a metabolických ochorení sietnice. Informovala o tom v piatok na svojom webe.

slovakia

left justify in out

"Optická koherentná tomografia (OCT) umožní rýchlo a bezbolestne získať našim lekárom ešte presnejšie a podrobnejšie údaje o oku pacienta, čo zefektívni ich prácu pri určovaní diagnózy a následnom výbere liečebného postupu," uviedla nemocnica. Prístroj Angio DRI OCT Triton plus podľa nej slúži na vyšetrenie sietnice, terča zrakového nervu a analýzu predného segmentu oka. Umožňuje vyšetrenie sietnice v rezoch, pričom takto je možná presná analýza a detekcia porúch v jej vrstvách.

 

Angio OCT patrí medzi najnovšie neinvazívne zobrazovacie techniky sietnice. "Jednou z hlavných výhod vyšetrenia je, že nie je potrebné aplikovať kontrastnú látku, je možné ho použiť aj počas tehotenstva a u pacientov s alergiou. Aplikovanie kontrastnej látky bolo v týchto prípadoch totiž častou kontraindikáciou," spomenula nemocnica. Ide podľa nej o vyšetrovaciu metódu využívanú na diagnostiku cievnych a metabolických ochorení sietnice, patrí sem diabetická retinopatia, vekom podmienená degenerácia makuly, oklúzie ciev sietnice či cievne anomálie. Na vyšetrenie sa môžu pacienti objednať len po odporučení ambulantným oftalmológom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies