Betlehemské svetlo svieti už aj v Primaciálnom paláci

NETKY.SK • 22 December 2016, 07:40 • 2 min
Betlehemské svetlo svieti už aj v Primaciálnom paláci

BRATISLAVA - Betlehemské svetlo žiari už aj v Primaciálnom paláci v hlavnom meste, kde si ho môžu prísť ľudia odpáliť každý deň do pondelka 26. decembra od 8.00 h do 22.00 h. Betlehemské svetlo prevzal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal v stredu od slovenských skautov.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že Betlehemské svetlo pokoja už žiari v Primaciálnom paláci. Pevne verím, že si Bratislavčania či návštevníci mesta prídu po svetielko s tichým prianím, aby sa pokoj a porozumenie šírili od človeka k človeku a navzájom nás spájali v konaní skutkov dobra," povedal Nesrovnal.

 

Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt a nesie posolstvo pokoja, nádeje, lásky a porozumenia medzi ľuďmi na celom svete. Spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov.

 

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami zapaľuje v betlehemskej jaskyni, kde sa podľa tradície narodil Ježiš Kristus. Odtiaľ ide letecky najskôr do Viedne, odkiaľ ho roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín.

 

Betlehemské svetlo, ktoré má na Slovensku už 27-ročnú tradíciu, doručia slovenskí skauti do viac ako 300 miest a obcí na celom Slovensku a tiež na Lomnický štít.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies