Berlusconi chce vládu s hnutím piatich hviezd. Proti EÚ

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 12:36 • 2 min
Berlusconi chce vládu s hnutím piatich hviezd. Proti EÚ

RÍM - Štvornásobný taliansky premiér Silvio Berlusconi navrhol, že by sa jeho stredo-pravá koalícia mohla spojiť s populistickým hnutím piatich hviezd a vytvoriť vládu, ktorá by bola proti Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Vodca Forza Italia Silvio Berlusconi vytvoril koalíciu s nacionalistickou ligou, bývalou Ligou severu a menšou stranou Bratstvo Talianska a táto koalícia získala v súčte vo voľbách najviac percent, pričom Liga bola z týchto strán najúspešnejšia. 

 

Aj tak však aliancia nezískala dostatok hlasov na väčšinovú vládu a preto Berlusconi uvažuje o spojení s Hnutím, ktoré zo všetkých jednotlivých strán získalo najviac hlasov, píše server stredoevropan.cz. Aj keď obe strany - koalícia a Hnutie - majú v niektorých oblastiach rozpory, v kľúčových veciach ba sa dohodnúť vedeli. Tými sú ekonomika, bezpečnosť a migrácia. Ako vodca Ligy Salvini, tak aj vodca Hnutia Maio už povedali, že sú otvorení dohode.

 

 

img

Matteo Salvini. Foto: SITA

 

 

Bývalý šéf stratégie Bieleho domu Steve Bannon sa k tomuto spojeniu vyjadril pozitívne. "Myslím, že koalícia všetkých populistov by bola fantastická. Bruselu by to zasadilo ranu do srdca a vydesilo by ho to," pvedal Bannon.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies