Berlín odsúdil zobrazenie ministra financií ako nacistu

NETKY.SK • 13 Február 2015, 18:20 • 2 min
Berlín odsúdil zobrazenie ministra financií ako nacistu

BERLÍN - Nemecká vláda v piatok odsúdila minulotýždňové zverejnenie karikatúry nemeckého ministra financií Wolfganga Schäubleho zobrazeného v uniforme nacistického Nemecka a s heslami odkazujúcimi na holokaust a koncentračné tábory.

slovakia

left justify in out

 

img

 

 

Stalo sa tak na zadnej strane denníka Avgi, ktorý podporuje vládnu stranu SYRIZA premiéra Aléxisa Tsíprasa. Karikovaný Schäuble okrem iného hovorí Grékom, že "trvá na mydle z ich tuku" a "diskutuje o hnojive z ich popola". Podľa Berlína je "napriek rešpektu k princípu slobody prejavu karikatúra veľmi urážlivá a jej autor by sa mal hanbiť".

 

Nemecko je pre Grécko stelesnením úsporných opatrení a zníženia životnej úrovne v dôsledku tvrdých reforiem ako podmienke medzinárodnej finančnej pomoci. Výsledkom nespokojnosti a hnevu gréckej verejnosti bolo januárové víťazstvo Tsíprasových ľavicových radikálov, ktorí odmietajú ďalšie šetrenie, čo však Nemecko nepripúšťa. Tsípras v tejto veci v nedeľu vyhlásil, že bude žiadať od Berlína odškodnenie za nacistickú okupáciu Grécka počas druhej svetovej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies