Belgický politik, ktorý trvá na vyhosťovaní migrantov, dostal v obálke ostrý odkaz

NETKY.SK • 19 Január 2018, 17:54 • 2 min
Belgický politik, ktorý trvá na vyhosťovaní migrantov, dostal v obálke ostrý odkaz

BRUSEL - Obálka s bielym práškom neznámeho pôvodu a ostrým nábojom, ktorá si vo štvrtok vynútila evakuáciu kancelárie belgického štátneho tajomníka pre otázky utečencov a migrantov Thea Franckena, neobsahovala antrax.

slovakia

left justify in out

Ukázalo to jej skúmanie v laboratóriu, informoval v piatok belgický denník Le Soir. Pre podozrivú obálku vo štvrtok popoludní v Bruseli preventívne evakuovali aj neďalekú kanceláriu belgického premiéra. Prokuratúra potvrdila, že prípad vyšetruje a po odosielateľovi zásielky sa pátra.

 

Belgická metropola bola v uplynulých týždňoch opakovane dejiskom protestných akcií za účasti tisícok ľudí požadujúcich Franckenovu rezignáciu. Išlo o reakciu na politikovo vyjadrenie, že vo vyhosťovaní žiadateľov o azyl zo Sudánu sa bude pokračovať napriek tomu, že niektorí skôr vyhostení informovali o mučení po návrate do svojej vlasti.

 

Rysujúcu sa vládnu krízu po hrozbe flámskych nacionalistov z N-VA, že ju opustia, ak Francken bude musieť odstúpiť, sa napokon zatiaľ podarilo odvrátiť - všetky koaličné subjekty sa postavili za kritizovaného politika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies