Tesla prevezme firmu Maxwell Technologies za 218 miliónov USD

NETKY.SK • 4 Február 2019, 16:40 • 2 min
Tesla prevezme firmu Maxwell Technologies za 218 miliónov USD

PALO ALTO - Tesla prevezme firmu Maxwell Technologies za približne 218 miliónov USD (190 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

Výrobca elektromobilov Tesla kúpi 45,9 milióna akcií spoločnosti, ktorá pôsobí v oblasti technológií ukladania energie, po 4,75 USD za akciu. To je o 55 % viac v porovnaní s piatkovou (1. 2.) zatváracou cenou akcie na 3,07 USD.

 

Akvizícia by mala pomôcť Tesle vylepšiť technológiu jej batérií v čase, keď zvyšuje produkciu svojho kľúčového sedanu Model 3. Firma Maxwell vyrába takzvané ultrakapacitory, ktoré sa využívajú v batériách automobilov, aby predĺžili ich výdrž, ale aj v elektrických sieťach na uskladnenie energie. Medzi zákazníkov spoločnosti patria napríklad General Motors a Lamborghini.

 

 

Firma Maxwell očakáva, že prevzatie, ktoré už schválila jej správna rada, sa uzavrie v 2. kvartáli 2019 alebo tesne potom.

 

Zlepšenie v oblasti uskladnenia energie je kriticky dôležité pre dva hlavné produkty Tesly - elektromobily a baterky pre domy a elektrárne. Aktuálne je výhradným dodávateľom bateriek pre elektromobily Tesla japonská spoločnosť Panasonic.

 

(1 EUR = 1,1471 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona