Belgická prokuratúra požiadala o vydanie muža zadržaného cez víkend v Grécku

NETKY.SK • 19 Január 2015, 07:37 • 2 min
Belgická prokuratúra požiadala o vydanie muža zadržaného cez víkend v Grécku

BRUSEL/ATÉNY - Belgická prokuratúra v nedeľu nakoniec predsa len požiadala o vydanie osoby zadržanej v Grécku pre možnú súvislosť s nevydareným pokusom islamistov o útok na belgickú políciu.

slovakia

left justify in out

"Ďalšia analýza súčastí nášho vyšetrovania nám dala dosť dôvodov na to, aby sme požiadali o vydanie jednej z osôb, ktoré včera (v sobotu) zatkli grécke orgány," citovala agentúra Reuters vyhlásenia belgickej federálnej prokuratúry.
      

Grécka polícia potvrdila, že v nedeľu neskoro večer dostala z Belgicka príslušnú žiadosť. Týka sa muža vo veku asi 30 rokov, pravdepodobne Maročana, ktorého grécka polícia zadržala v sobotu. Zatykač bude vydaný dnes v koordinácii gréckou prokuratúrou, povedal agentúre Reuters predstaviteľ gréckej polície.
     

Grécke médiá pôvodne informovali o zatknutí štyroch, neskôr dvoch osôb. Belgická i grécka strana ešte v sobotu tvrdili, že zadržanie týchto osôb nemá žiadnu súvislosť so štvrtkovými udalosťami v Belgicku. Jednou z nich mal byť aj muž, ktorého popis sa zhoduje s predpokladaným organizátorom prekazeného útoku na belgickú políciu. Má ísť o 27-ročného Bruselčana marockého pôvodu Abdelhamida Abaaouda, ktorý odišiel bojovať do Sýrie. Táto informácia sa však napokon nepotvrdila. 
      

Polícia v belgickom meste Verviers vo štvrtok počas razie zabila dvoch ozbrojencov, keď sa bránili zatknutiu. Následne bolo po celej krajine zatknutých 14 podozrivých osôb. Ďalšie dve prehliadky sa uskutočnili v nedeľu v oblasti Bruselu. Belgickí vyšetrovatelia naďalej pátrajú v Grécku po ďalších osobách a spolupracujú pritom s tamojšími orgánmi.
      

Belgicko zvýšilo stupeň pohotovosti a vyslalo približne 300 vojakov na pomoc polícii a ochranu ambasád, inštitúcií EÚ a židovských lokalít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies