Belasá Šľachta sa dištancuje, Ružomberčania apelujú na svedkov

NETKY.SK • 19 August 2013, 15:21 • 2 min
Belasá Šľachta sa dištancuje, Ružomberčania apelujú na svedkov

BRATISLAVA - Oficiálny fanklub futbalového Slovana Bratislava Belasá Šľachta sa dištancoval od incidentu zo záveru nedeľňajšieho stretnutia Corgoň ligy, pri ktorom sa zranili v sektore hostí priaznivci Ružomberka.

slovakia

left justify in out

"Incident nás pobúril tak isto ako všetkých ostatných. Tento zákerný atak nemá oporu v ultras mentalite, ktorou sa naši fanúšikovia hrdia. Vhodiť delobuch spoza tribúny do sektora ničnetušiacich fanúšikov hostí považujeme za mimoriadne podlé a odsúdeniahodné. V týchto chvíľach máme za sebou hodiny internej práce, zisťovali sme všetkými možnými spôsobmi páchateľa. Doteraz sa nepotvrdilo, že by malo ísť o člena nášho fanklubu či všeobecne o fanúšika Slovana. So stopercentnou istotou potvrdzujeme, že podobné nenormálne praktiky nikdy nemali v našich radoch miesto a na ich organizovaní by sme sa nikdy nepodieľali. Naopak, ak by sme o tomto čine vedeli vopred, určite utvoríme snahu na jeho elimináciu," píše sa v stanovisku Belasej Šľachty, ktorú zverejnil web profutbal.sk. Oficiálny fanklub Slovana chce zistiť aktéra incidentu a vyrovnať sa s ním.

Do sektora fanúšikov Ružomberka hodil neznámy páchateľ výbušninu, ktorej explózia spôsobila zranenia ľudí vrátane detí. "Zaujímavosťou je, že počas útoku v našom sektore nebola žiadna bezpečnostná služba, ktorá by náš sektor zabezpečovala, hoci predtým, aj po incidente tam bola. Tento útok absolútne odsudzujeme a už teraz konáme právne kroky k vyvodeniu zodpovednosti voči ľuďom, ktorí ho majú na svedomí. Zároveň žiadame očitých svedkov, aby nám poslali svoje opísanie situácie, prípadne fotografie alebo záznamy z mobilov," píše sa v stanovisku fanklubu MFK Ružomberok zverejnenom na webe Concordia1906.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies