Bayern triumfoval, ale Ancelotti predpovedá Lipsku svetlú budúcnosť

NETKY.SK • 14 Máj 2017, 13:36 • 2 min
Bayern triumfoval, ale Ancelotti predpovedá Lipsku svetlú budúcnosť

BERLÍN - Napriek tomu, že o prvej aj druhej priečke už bolo v najvyššej nemeckej futbalovej súťaži rozhodnuté, sobotné stretnutie tímov na týchto miestach prinieslo pútavé predstavenie.

slovakia

left justify in out

Majstrovský Bayern Mníchov triumfoval na pôde nováčika RB Lipsko 5:4, aj keď prehrával 1:3 a 2:4.

Hostia strelili svoj tretí gól v 84. minúte zásluhou Roberta Lewandowského, v nadstavenom čase sa strelecky presadil aj David Alaba a víťazný gól dosiahol Arjen Robben. "Bolo to neskutočné stretnutie. Lipsko je však iba na začiatku svojho skvelého obdobia. Majú mladých a motivovaných hráčov, v nasledujúcej sezóne si zahrajú Ligu majstrov. Bude to pre nich výborná skúsenosť," citovala trénera Bayernu Carla Ancelottiho agentúra DPA.

 

V sobotu padlo na bundesligových trávnikoch 37 gólov, čo je rekord pre jeden hrací deň v tomto ročníku súťaže. Bohaté boli aj ďalšie zápasy, Mainz zdolal Eintracht Frankfurt 4:2 či Hoffenheim zvíťazil na ihrisku Werderu Brémy 5:3. V súboji Schalke 04 Gelsenkirchen - Hamburger SV sa zrodila remíza 1:1, prehra by pre hostí znamenal boj o vyhnutie sa priamemu zostupu. Domáci viedli 1:0, ale v nadstavenom čase vyrovnal Pierre-Michel Lasogga a Hamburg prežil aj situáciu, keď hlavný rozhodca neuznal gól Schalke po rohovom kope. "Nešlo o jednoduchú situáciu," poznamenal kouč SV Markus Gisdol.

 

Wolfsburg remizoval doma 1:1 s Borussiou Mönchengladbach a na istotu zachovania elitnej príslušnosti potrebuje budúcotýždňový nerozhodný výsledok z pôdy Hamburgu, v závislosti od výsledku Augsburgu s Hoffenheimmom však nemusí vadiť ani neúspech. "Remíza nás sklamala, no verím, že v poslednom kole dokončíme robotu," uviedol tréner Wolfsburgu Andries Jonker.

 

Augsburg má rovnaký počet bodov ako Wolfsburg a disponuje o jeden gól priaznivejším skóre, 37 bodov nazbieral tiež Mainz, ktorý je v bezpečí vďaka omnoho lepšiemu skóre. Hamburg figuruje na šestnástej pozícii, z ktorej sa putuje do baráže proti druholigovému tímu, za triom súperov zaostáva o dva body.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies