Strana Za ľudí je za celoplošné očkovanie. Nie však také, aké bolo v novembri

NETKY.SK • 16 Január 2021, 15:48 • 2 min
Strana Za ľudí je za celoplošné očkovanie. Nie však také, aké bolo v novembri

BRATISLAVA - Strana Za ľudí nepodporuje také celoplošné testovanie obyvateľov na koronavírus, aké bolo v novembri. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedala predsedníčka strany Veronika Remišová. Za ľudí presadzuje poskytnutie dostatočnej podpory firmám na testovanie zamestnancov a zvýšenie počtu odberných miest.

slovakia

left justify in out

Testovať v kritických regiónoch 
Strana Za ľudí pokladá testovanie podľa Remišovej za nástroj, nie za liek. Malo by sa preto využívať zmysluplne a efektívne najmä na testovanie v najviac postihnutých regiónoch. Momentálne podľa jej slov epidemiológovia vyhodnotili na základe PCR testov, že v kritickom stave je 21 okresov. Spolu s mierou pozitivity z antigénových testov je to 30 až 40 okresov.

 

img

 

Toto sa im podarilo 
Predsedníčka Za ľudí podotkla, že sa im podarilo presadiť, aby výnimky z testovania mali starší ľudia a deti, ktoré sú už tri mesiace zavreté doma tak, aby mohli vonku chodiť aj bez testov. Dnes bude k celoplošnému testovaniu rokovať vláda. Remišová v tejto súvislosti uviedla, že je pripravená rokovať do neskorej noci. "Verím, že sa dohodneme a na konci budeme mať presné riešenie," doplnila.

 

img

 

Kritika hádok v rámci koalicie 
"Ak nás sledujete deväť mesiacov, tak viete, že sme veľmi konštruktívny partner. Naša trpezlivosť je veľmi veľká. Nezúčastňovali sme sa ani na hádkach medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom. Taký typ hádok škodí Slovensku, aby si dvaja vrcholní politici dopisovali na sociálnych sieťach,” reagovala na otázku, či sa strana Za ľudí ešte cíti byť súčasťou vládnej koalície. Doplnila, že koalícia funguje.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona