Bayern s prehľadom, Conte lamentuje nad talianskymi klubmi

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 12:29 • 2 min
Bayern s prehľadom, Conte lamentuje nad talianskymi klubmi

TURÍN - Tréner Juventusu Turín Antonio Conte po stredajšom odvetnom zápase štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov vyzval talianske kluby, aby sa vzchopili, ak chcú konkurovať elitným európskym tímom. "Stará dáma" prehrala na domácom ihrisku 0:2, rovnako obstála aj pred týždňom v Allianz Arene. O góly v odvete sa postarali po zmene strán chorvátsky útočník Mario Mandžukič a peruánsky kanonier Claudio Pizarro. Podľa Conteho by mali talianske mužstvá začať generovať financie potrebné na seberovné súťaženie s klubmi ako Real Madrid, FC Barcelona či Manchester United.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom k tomu, že pred dvoma rokmi sme neboli ani v Európskej lige, musím svojim zverencom zagratulovať, že sa dostali až do tejto fázy. Bayern bol jednoducho silnejší a my mu môžeme jedine poblahoželať. Keď hráte proti najlepším európskym klubom, je to náročné pre každého. Bayern bol však dobrou príležitosťou na to, aby sme zistili, kde presne sme v porovnaní s európskou špičkou. Ako sme na tom, čo nám chýba a ako to napraviť? Musíme sa pozrieť do zahraničia - do Španielska, Anglicka a Nemecka, nech sa môžeme niečo naučiť. Ak však máte k dispozícii peniaze, môžete kupovať hráčov a víťaziť. Inak to vyžaduje veľa trpezlivosti. Teraz to vidím tak, že v najbližších rokoch nedosiahnu talianske tímy prvenstvo v Lige majstrov," povedal Conte. Posledným zástupcom krajiny z Apeninského polostrova, ktorého hráči dvíhali nad hlavy ušatú trofej, bol Inter Miláno v roku 2010. Odvety sa žiadnemu talianskemu klubu nepodarilo postúpiť čo i len do semifinále LM. 

Bayern Mníchov potvrdil v turínskej odvete, že je jedným z najväčších ašpirantov na celkový triumf. Tréner Bavorov Jupp Heynckes vyzdvihol po zápase tímového ducha, ktorý predviedli jeho zverenci najmä v druhom polčase. "Prebojovali sme sa do semifinále, ale stáli sme proti silnému Juventusu. Jeho hráči nás dostali pod veľký tlak v prvom polčase, ale v druhom dejstve sme sa vrátili do stretnutia a predvádzali svoju hru," povedal Heynckes. 

Okrem bavorského tímu doplnili semifinálový štvorlístok FC Barcelona, Real Madrid a Borussia Dortmund. Žreb semifinále LM 2012/2013 sa uskutoční v piatok 12. apríla v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies