Baťovci sa vyhrážajú: Ak nevrátite to, čo nám patrí, nevytvoríme pracovné miesta!

NETKY.SK • 28 November 2013, 10:29 • 2 min
Baťovci sa vyhrážajú: Ak nevrátite to, čo nám patrí, nevytvoríme pracovné miesta!

BRATISLAVA - Ak nám nevrátite to, čo nám patrí, bude to prekážkou pre zrealizovanie biznisu a vytvorenie nových pracovných miest, ktoré tu plánujeme. Takýto odkaz adresoval Slovensku John Nash, vnuk niekdajšieho šéfa obuvníckeho impéria Jana Antonína Baťu, tesne po diskusnom fóre HNClub.

slovakia

left justify in out

Baťovci žiadajú od štátu odškodné jednu miliardu eur za majetky, ktoré im znárodnilo po roku 1945 Československo. Slovensku ponúklo obchod - väčšiu časť získaných peňazí chcú použiť na expanziu americkej softvérovej firmy Visible Systems, ktorú spoluvlastnia. Okrem tejto investície do hry prichádza aj vybudovanie Univerzity Jana Antonína Baťu. Otáznik dnes visí nad tým, ako sa štát zachová. Minister financií SR Peter Kažimír sa prednedávnom vyjadril, že "počas jeho funkčného obdobia spraví všetko pre to, aby Slovensko nepustilo perie ľahko", pripomenul denník Hospodárske Noviny v článku s názvom "Baťovci prehodnocujú príchod".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies