Batoľa v Česku si zapichlo grilovaciu ihlu do krku

NETKY.SK • 13 Apríl 2018, 13:16 • 2 min
Batoľa v Česku si zapichlo grilovaciu ihlu do krku

PRAHA - Batoľa v obci Velký Osek v českom okrese Kolín si vo štvrtok večer zapichlo do krku grilovaciu ihlu.

slovakia

left justify in out

Na pomoc mu prišli hasiči aj záchranársky vrtuľník, ktorý ho prepravil do nemocnice.

 

Prípad sa stal vo štvrtok okolo 18.00 h pri benzínovej stanici vo Velkom Oseku v Stredočeskom kraji. Záchranná služba požiadala o spoluprácu hasičov z obce Ovčáry, ktorí po príchode na miesto skrátili ihlu zapichnutú v krku malého dieťaťa a pomohli ho naložiť do vrtuľníka. Uviedol to hovorca hasičov Petr Svoboda. Ide o dieťa mladšie ako tri roky.

 

Záchranári vyslali na miesto posádku aj s lekárom. Podali dieťaťu potrebné lieky a po zaistení pacienta letecky transportovali do nemocnice v pražskej štvrti Motol. Polícia pri prípade iba asistovala a zabezpečovala priestor pre pristátie vrtuľníka.

 

Cudzí predmet sa z rany pri prvej pomoci nevyťahuje, pretože skutočný rozsah poranenia nemusí byť v prvej chvíli zrejmý. Predmet väčšinou blokuje prietok krvi a jeho vytiahnutím sa môže rana rozkrvácať, uvádza vo svojich pokynoch Zdravotnícka záchranná služba Stredočeského kraja.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies