Basso: Contador je legenda, bude bojovať do konca

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 10:41 • 2 min
Basso: Contador je legenda, bude bojovať do konca

LIMOGES - Španielsky cyklista Alberto Contador mal v predchádzajúcich dvoch dňoch na Tour de France čas na zotavenie z pádov v úvodných dvoch etapách, ale v stredu ho na francúzskych cestách čaká veľká skúška.

slovakia

left justify in out

Na programe je prvá kopcovitá etapa v Centrálnom masíve, hoci stúpania nebudú z kategórie najnáročnejších. Jazdcov na celkové poradie však dostatočne preveria. Dvojnásobný víťaz Tour de France a kolega Petra Sagana Contador pre pády v prvých dvoch etapách zaostáva za spolufavoritmi Christopherom Froomom a Nairom Quintanom o 48 sekúnd, ale prisľúbil, že bude bojovať, čo potvrdil aj technický riaditeľ tímu Tinkoff Ivan Basso.


"Je to bojovník a legenda. Vie, čo má robiť. Prvou prioritou je pokračovať v zotavovaní. Samozrejme, posledné dve etapy mu k tomu trochu pomohli a budeme mu držať palce. Pred nami je stále ešte veľmi dlhá Tour. Alberto vlani vyhral Giro d'Italia po tom, ako mal ťažký pád a zranil si rameno. Aj takáto je cyklistika, musíte to prijať. Každý v tíme momentálne verí, že dokáže triumfovať na Tour de France. My mu musíme len pomôcť sa doliečiť. Mal veľkú smolu, ale bude bojovať až do konca," cituje server Cyclingnews Bassa, ktorý v kariére dvakrát ovládol Giro d'Italia (2006, 2010).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies