Barroso volal s Janukovyčom, varoval ho pred eskaláciou násilia

NETKY.SK • 24 Január 2014, 08:28 • 2 min
Barroso volal s Janukovyčom, varoval ho pred eskaláciou násilia

BRUSEL - Predseda Európskej komisie José Manuel Barroso absolvoval vo štvrtok ráno telefonát s ukrajinským prezidentom Viktorom Janukovyčom.

slovakia

left justify in out

Hovoril s ním najmä o prebiehajúcich demonštráciách na Ukrajine, ktoré si vyžiadali už najmenej päť obetí. Do Kyjeva sa na budúci týždeň chystá aj členka Barrosovej administratívy, vysoká komisárka EÚ pre zahraničnú politiku Catherine Ashtonová.

"Predseda EK odsúdil najsilnejším možným spôsobom eskaláciu násilia, vrátane násilia voči novinárom a vyjadril vážne obavy ohľadom správ o nezvestných osobách. Použitie sily nie je odpoveďou na politickú situáciu na Ukrajine," cituje Barrosa tlačové oddelenie Európskej komisie. "Ak sa situácia na Ukrajine nestabilizuje, EÚ zváži možné dopady na bilaterálne vzťahy," varoval v telefonáte šéf EK. Zároveň zdôraznil, že únia je "pripravená pomôcť pri politickom dialógu a uvoľnení napätia". Janukovyč zase Barrosovi prisľúbil "dialóg s opozíciou" a zároveň vyhlásil, že v súvislosti s násilnosťami v súčasnosti neuvažuje o vyhlásení výnimočného stavu na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies