Barcelona so 4-bodovým trhákom, Suarez: Najdôležitejší gól v Barcelone

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 09:00 • 2 min
Barcelona so 4-bodovým trhákom, Suarez: Najdôležitejší gól v Barcelone

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona zvládli 229. súťažné El Clasico a po nedeľňajšom víťazstve 2:1 nad Realom Madrid odskočili svojmu odvekému rivalovi na čele tabuľky Primera division na rozdiel štyroch bodov.

slovakia

left justify in out

Dve tretiny zápasu pritom herne zaostávali, no v 56. minúte ich spasil víťazný gól uruguajského kanoniera Luisa Suareza, ktorý zariadil celkovo 89. triumf Barcelony nad "bielym baletom". Z mikrosúboja Lionela Messiho s Cristianom Ronaldom vyšiel víťazne hosťujúci topkanonier, ktorý sa postaral o jediný presný zásah Realu v zápase, no napokon jeho tímu nestačil ani na zisk bodu. Malou útechou pre Portugalčana je aspoň to, že sa v tabuľke kanonierov španielskej ligy priblížil k Messimu na rozdiel jedného gólu - na konte ich má 31, Messi 32.

 

"Bol to môj najdôležitejší gól v drese Barcelony. S prihliadnutím na meno súpera má pre mňa i celé mužstvo obrovskú hodnotu," priznal bez okolkov Suarez. Jeho prínos vyzdvihol tréner Barcelony Luis Enrique: "Iba málo hráčov dokáže streliť gól takým spôsobom, ako to dnes dokázal Luis a rozhodol o našom víťazstve nad Realom. Aj preto sme ho v lete kupovali, pre jeho schopnosť rozhodovať zápasy. Je to čistokrvný zakončovateľ, ktorému stačí máličko, aby súpera potrestal gólom. Okrem toho je Luis hráčom, ktorý sa nebojí ísť do kombinácie a veľmi dobre si rozumie so spoluhráčmi. Barcelona nikdy nebola mužstvom jedného hráča, našou filozofiou je vždy hrať kolektívne, no veľké zápasy často rozhodnú veľké individuality a tou Luis istotne je."

 

Kouč Realu Carlo Ancelotti nebol spokojný s výkonom mužstva v závere stretnutia, v ktorom malo vyvinúť väčšiu túžbu a pokúsiť sa o vyrovnanie. "Šesťdesiat minút sme hrali dobre, no potom to bolo z našej strany príšerné. Dostali sme tvrdú ranu, náskok Barcelony sa zväčšil na štyri body, ale my sa nevzdávame." V rovnakom duchu sa niesli aj slová stopéra Sergia Ramosa: "Dali sme do zápasu maximum. V prvom polčase sme boli lepší, po zmene strán si zasa zaslúžil viac víťazstvo náš súper. Na titul strácame štyri body, ale do konca sezóny zostáva desať kôl a my budeme bojovať do konca. Barcelone budeme stále dýchať na chrbát a nič jej nedarujeme."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies