Barcelona sa poistila pre prípad prehry v spore okolo Neymara

NETKY.SK • 25 Február 2014, 15:03 • 2 min
Barcelona sa poistila pre prípad prehry v spore okolo Neymara

MADRID - Katalánčania zaplatili španielskeho daňového úradu 13,55 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Katalánsky futbalový klub FC Barcelona poukázal na konto španielskeho daňového úradu 13,55 milióna eur na pokrytie prípadných finančných konzekvencií, ktoré by mohli vyplynúť z obvinenia, že pri prestupe Brazílčana Neymara zo Sao Paula prišlo k daňovému úniku. Úradujúci španielsky majster napriek tomu naďalej trvá na tom, že transfer prebehol v medziach zákona.

 

Za 22-ročného útočníka podľa pôvodných informácií zaplatili Barcelončania 57,1 milióna eur, ale postupne vyšlo najavo, že skutočná cena sa vyšplhala na viac ako 100 miliónov eur. Španielske úrady z toho vyvodili, že "Barca" dlhuje na daniach 9,1 milióna eur. Prokurátor José Perals minulý týždeň obvinil klub z vytvárania simulovaných zmlúv, niektoré vykazovali znaky finančného inžinierstva a sprenevery verejných zdrojov. 

 

Zálohovú platbu daňovému úradu odsúhlasila v nedeľu správna rada FC Barcelona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies