Barcelona má 23. titul v La Lige a pred sebou ešte dve finále

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 11:19 • 2 min
Barcelona má 23. titul v La Lige a pred sebou ešte dve finále

MADRID 18. mája (SITA) - Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona pridal do svojej vitríny 23. trofej pre víťaza najvyššej domácej súťaže. Katalánci si v predposlednom 37. kole na čele Primera División 2014/2015 udržali štvorbodový náskok pred rivalom z hlavného mesta Španielska Realom Madrid.

slovakia

left justify in out

"Blaugranas" v nedeľu zvíťazili na pôde iného madridského tímu a ligového šampióna z uplynulej sezóny Atlética najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný presný zásah stretnutia dosiahla v 65. min symbolicky ich najväčšia hviezda - Argentínčan Lionel Messi. Real triumfoval predovšetkým vďaka hetriku najlepšieho futbalistu sveta Cristiana Ronalda v inej madridsko-barcelonskej konfrontácii na trávniku Espanyolu 4:1.

 

Barcelona po minulej sezóne, v ktorej nezískala žiadnu trofej, mieri v tomto ročníku za ziskom cenného treble. Po triumfe v La Lige na zverencov trénera Luisa Enriqueho čakajú ešte dva finálové duely: 30. mája v domácom prostredí Nou Campu zabojujú o Španielsky pohár proti baskickému Athleticu Bilbao a 6. júna na Olympijskom štadióne v Berlíne si to s talianskym majstrom Juventusom Turín rozdajú o prvenstvo v Lige majstrov.

 

"V tejto chvíli by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na dosiahnutí tohto titulu, najmä našim fanúšikom. Stále bojujeme o ďalšie dva primáty, ale triumf v La Lige je pre nás veľmi uspokojujúci. Real Madrid hral totiž na veľkej úrovni. Súťaž má 38 kôl, nerád by som vyberal moment, ktorý bol najdôležitejší," vyhlásil podľa CNN 45-ročný tréner Barcelony Luis Enrique. Meranie síl medzi Barcelonou a Atléticom rozhodlo o titule aj vlani, remíza 1:1 v záverečnom kole na pôde súpera vtedy znamenala jubilejný 10. primát pre mužstvo zo Štadióna Vicenteho Calderóna.

 

Stopér Gerard Piqué ocenil, že FCB sa podarilo získať trofej po minulej sezóne bez výraznejšieho úspechu. Skúsený obranca bol navyše s niektorými spoluhráčmi z Barcelony minulý rok súčasťou španielskej reprezentácie, ktorá vybuchla na MS v Brazílii. "Bol to fantastický rok. Predošlá sezóna bola ťažká, ale som hrdý, že sme sa opäť zdvihli vyššie. Sme na dobrej ceste, ale ešte je pred nami veľa práce," cituje goal.com slová 28-ročného rodáka z Barcelony, jedného zo štyroch hráčov, ktorému sa v novodobej histórii Ligy majstrov podarilo triumfovať dva roky po sebe (2008 - Manchester United a 2009 - FC Barcelona).

 

Katalánci opanovali Primera División siedmykrát za ostatných jedenásť rokov. "Sme radi za túto výnimočnú éru ozdobenú mnohými úspechmi. V uplynulom ročníku sme síce zbierku nerozšírili, no teraz sme na dobrej ceste. Liga bola len prvým krokom. Víťazná epocha sa neskončila. Stále pokračuje to, čo začal Pep Guardiola s Messim, Xavim a Iniestom. Dve víťazstvá nás delia od historickej sezóny," tešil sa 26-ročný defenzívny záložník Sergio Busquets.

 

V Španielsku pôvodne hrozilo, že sa záverečné kolá Primera División a finále španielskeho Kráľovského pohára vôbec neuskutočnia. Tamojší súd však napokon rozhodol, že chystaný futbalový štrajk, ktorý mal vo všetkých súťažiach v krajine vypuknúť od 16. mája, je protizákonný. Štrajk vyhlásila Kráľovská španielska futbalová federácia (RFEF) pre pripravovaný zákon o televíznych právach. Podporila ho aj hráčska únia, naopak, Profesionálna futbalová liga (LFP) ako riadiaci orgán dvoch najvyšších španielskych súťaží bol proti a žiadal jeho odvolanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies