Vlaková nehoda neďaleko Káhiry si vyžiadala už štyri obete

NETKY.SK • 8 Marec 2023, 12:15 • 2 min
Vlaková nehoda neďaleko Káhiry si vyžiadala už štyri obete

KÁHIRA - Počet obetí utorkovej vlakovej nehody neďaleko Káhiry sa zvýšil na štyri. Zranenia utrpelo najmenej 23 cestujúcich, uviedlo v stredu egyptské ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Nehode sa stala v provincii Kaljúbíja severne od Káhiry. Osobný vlak pri prechode stanicou nezastavil na signál "stop" a narazil do zarážadla na konci koľajníc. Lokomotíva a prvý vozeň sa vykoľajili, uviedol vo vyhlásení egyptský Národný železničný úrad. Ministerstvo zdravotníctva pôvodne informovalo o dvoch obetiach a 16 zranených osobách. Utorková nehoda je najnovšou zo série tragických nehôd na egyptských železniciach, za ktoré môže prevažne zastaralá infraštruktúra a jej nedostatočná údržba.

 

Egyptská vláda už v minulosti avizovala modernizáciou železničnej siete v krajine. Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí prisľúbil, že všetci zodpovední za nehody na egyptských železniciach sa postavia pred súd. Najmenej 20 ľudí zahynulo a takmer 200 osôb utrpelo zranenia v marci 2021 pri vlakovej nehode na juhu krajiny. Najsmrteľnejšia vlaková nehoda v dejinách Egypta sa odohrala v roku 2002, keď v nočnom vlaku z Káhiry do mesta Luxor vypukol požiar. Nešťastie si vtedy vyžiadalo viac ako 300 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies