'Barani' spod Urpína rozvírili pohybom aj londýnsku hmlu na prvom ľade

NETKY.SK • 22 Júl 2010, 07:31 • 2 min
'Barani' spod Urpína rozvírili pohybom aj londýnsku hmlu na prvom ľade

'Barani' spod Urpína rozvírili pohybom aj londýnsku hmlu na prvom ľade

slovakia

left justify in out

img

Na vedľajšej ploche zimného štadióna sa extraligoví hokejisti HC'05 Banská Bystrica hľadali len veľmi ťažko. Horúce počasie vonku spôsobilo, že na prvom 'ľadovom' tréningu sa hmla dala krájať a nehanbili by sa za ňu ani na Britských ostrovoch. Tréner Milan Staš sa nad situáciou len pousmial a skonštatoval: "Hmlu dúfam, že výkonný ventilátor vyženie a keď nie, na to máme hráčov, pokorčuľujú trochu a zbavia sa jej."
Proti hmle sa podľa Milana Staša najlepšie bojuje zápalom. "Neviem, za akého počasia sa tvorí, no my máme odskúšanú metódu rozháňania, skôr či neskôr sa zdvihne, v tomto problém nevidím,"
Strávená dovolenka sa odráža aj v opálenej tvári bystrického kouča. "Oddýchol som si, aj sa zregeneroval, poliečil, z každého rožku trošku. Tradične som zamieril do Chorvátska a riadne zrelaxoval."
Prvý deń ešte o cieľoch ťažko rozprávať a Milan Staš sa nad nimi zamýšľal len z nadhľadu. "Prebudovali sme mužstvo, hlavne v útoku, potrebujeme hráčov typologicky dať dokopy, aby vytvorili dobrý kolektív. Hlavnú kostru tvoria tí, čo odviedli dobrú robotu minulý rok a boli posilami. Obrana nám až na Petra Frühaufa zostala, v útoku sme urobili najviac zmien, verím, že nám pomôže Richard Šechný, zostal Hlinka a aj priestor na to, aby mladí dali o sebe vedieť.
Kto by ešte mal pod Urpín zavítať, to je pre Milana Staša otázka budúcnosti. "Až prípravné zápasy nám ukážu viac. Tomuto kádru veríme, prostriedky na jeho obnovu boli limitované, hráči sú však šikovní a veľmi sa chcú presadiť."
Tretia sezóna v extralige už dostáva mužstvo do pozície mazáka.  Tréner Milan Staš na tú vlaňajšiu spomína s rôznymi pocitmi. "Vyšla nám i nevyšla, bolo to aj o šťastí a pokazení toho, čo sa dlhodobo budovalo. Za menej peňazí viac muziky, možno takéto spojenie sa teraz ponúka, ja však tvrdím, že ciele sa odvinú postupne od narastajúcej kvality kádra. Nemôžeme chcieť na trabante predbiehať BMW, to však neznamená, že sa za trabant považujeme, skôr za lepšiu strednú triedu."
Nová posila v bránke Miroslav Šimonovič bude v kádri jeden z najskúsenejších. Dovolenku trávil prozaicky, nebol za hranicami všedných dní, čo sa mu predtým vraj nestalo. "Naozaj som prvýkrát nebol nikde, porobil som niečo okolo domu, sem-tam som si doprial tenis a aj takouto formou sa udržiaval v kondícii. Očakávania teraz ťažko sformulujem, v klube sa zišiel mladý tím, až na pár jedincov, veľa chalanov nepoznám, takže silu mužstva ťažko odhadujem."
Apetít za ľadom Miroslav Šimonovič neskrýval. "Letná príprava málokomu vonia, myslím si, že každý z nás sa na ľad tešil, v týchto horúčavách padne vhod. Uvedomujem si, že sa na mňa kladú dosť veľké nároky, nejaké osobné ambície nemám, len dúfam, že sa mužstvu bude dariť. Minulú sezónu tu podávali dobré výkony Petrík i Vojtek a ja sa budem snažiť obstáť rovnako a klubu pomôcť."
Hmla nad ľadom mnohých vydesila a zaskočila aj Miroslava Šimonoviča. "Asi mi neprináleží prostredie komentovať, podmienky určite nie sú ideálne, ale klub robí všetko preto, aby sme sa všetci dobre cítili," presvedčivo skonštatoval gólman 'baranov'.
Miroslav Šimonovič presne vie, ako zareaguje telo na prvé tréningy. "Prvý týždeň bude určite ťažký, nemám však obavy, že si veľmi rýchlo na záťaž všetci zvykneme."
Program 12 prípravných zápasov sa utriasol už takmer do definitívnej podoby. Domáce stretnutia zohrá HC'05 na breznianskom ľade, keďže hlavná plocha zimáku bude k dispozícii až po vyvrcholení augustového bloku na hernom sústredení vo Švajčiarsku, naplánového od 23. augusta.
Program prípravných zápasov (o 17.00)
30. júla: vonku MHC Martin
3. augusta: vonku HC Košice
5. augusta: - Irtyš Pavlodar (Kaz.)
6. augusta vonku HC Prešov 07
10. augusta - MsHK Garmin Žilina
12. augusta: - Irtyš Pavlodar (Kaz.)
17. augusta vonku HK Sp. N. Ves
20. augusta vonku MsHK Garmin Žilina
herné sústredenie vo Švajčiarsku
24. augusta SC Lagnau (Švajč.)
25. augusta EHC Biel (Švajč.)
27. augusta Rapperswill Lakers (Švajč.)
28. augusta HC Lugano (Śvajč.)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies