Bankový účet je pre študentov samozrejmosť

NETKY.SK • 29 December 2015, 12:10 • 2 min
Bankový účet je pre študentov samozrejmosť

BRATISLAVA - Bankový účet je pre študentov samozrejmosť, avšak výber banky do značnej miery ovplyvňuje rodina. Vyplynulo to z prieskumu, ktorý realizovala Fakulta podnikového manažmentu na Ekonomickej univerzite v Bratislave medzi študentmi deviatich univerzít.

slovakia

left justify in out

Prieskum ukázal, že 93 % z nich má otvorený účet v banke. Medzi najčastejšie dôvody výberu konkrétnej banky označili študenti rady od rodinných príslušníkov (27 %) a výšku poplatkov (21 %). Napríklad reklamou alebo peňažnými benefitmi pri otvorení účtu sa dajú ovplyvniť iba necelé 3 % opýtaných.

 

Študijné zameranie nemá zjavný vplyv na fakt, či študent má alebo nemá otvorený účet. Rozdiely nie sú významné. Významný vplyv je však zdroj príjmov. Zo študentov, ktorí popri štúdiu brigádujú, má účet otvorený až 95 %. Dalo by sa povedať, že študenti, ktorí sa finančne nespoliehajú na rodičov, ich pri výbere konkrétnej banky nepotrebujú. Inak povedané, sú nezávislejší, a teda v tejto oblasti nemusia poslúchať.

 

Z tých, ktorým pri voľbe banky pomáhali rodičia, 49,2 % nemá iný zdroj príjmov než práve od rodičov (celkovo je bez brigádnického príjmu menšie percento - 45,3 % opýtaných).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies